Online cursus: Belang van Buiten

Doe je mee?

Belang van Buiten: dé online cursus over het belang van buitenspelen, buitentijd, natuur, groen, seizoensbeleving en meer.

Ik ga je laten zien dat buitentijd heel erg belangrijk is voor de gezondheid en ontwikkeling van onze kinderen. Juist in deze snelle, technologische en soms chaotische wereld waarin onze kinderen al zoveel moeten en al zo jong bezig zijn met voldoen aan allerlei systemen en standaarden, is het zo fijn om te kunnen ontladen en opladen in de buitenlucht.

De natuur oordeelt niet, daar is alle ruimte voor je kind om zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken, met alle zintuigen. De natuur is een grote speeltuin en een plek waar kinderen zich kunnen verwonderen, zich vrij kunnen voelen, kunnen genieten én leren. Buiten is er altijd.

Voor wie?
Voor alle ouders, opvoeders, leerkrachten en anderen die met kinderen leven of werken en meer willen weten over het belang van buiten en natuurbeleving. Voor groene gastouders, buitenonderwijzers en papa’s en mama’s die meer naar buiten willen met hun kind(eren). 

Die meer buitentijd in het leven van hun kind(eren) willen brengen, maar het uitdagend vinden dit voor elkaar te krijgen. Of voor wie al veel buiten komt, maar benieuwd is naar de theorie achter het belang van buitenspelen en natuurbeleving. De cursus richt zich qua informatie en tips met name op kinderen van 0-12 jaar.

Waar gaat de cursus over?
Over alles wat met buitenspelen, buitentijd en natuurbeleving te maken heeft. Over het belang en over het waarom.

In deze cursus leer ik je wat de achterliggende gedachte is, waaróm buitenspelen cruciaal is voor je kind, hoe je meer buiten in jullie leven kunt krijgen en dan ook nog eens op een manier dat je er zelf ook wat aan hebt en er plezier aan beleefd! Kennis inspireert en motiveert. In het werkboek kun je middels persoonlijke opdrachten je eigen buitenspeeldoelen vormgeven.

Ik geef natuurlijk ook buitenspeelideeën en tips, maar het gaat vooral om het achterliggende verhaal, om de kennis. Beter weten is beter doen!

Inhoud van de cursus

Module 1
1. Waarom minder buitenspelen?
2. Cijfers & feitjes
3. De gevolgen van te weinig buiten
4. Positieve effecten van buitenspelen
5. Ontwikkeling van je kind
6. Lichamelijke ontwikkeling
7. Cognitieve ontwikkeling
8. Sociaal-emotionele ontwikkeling

Module 2
1. Must-haves & Must-do’s
2. Weerstand
3. ‘Slecht’ weer
4. Buitenspeelgoed

Module 3
1. Natuur- & Seizoensbeleving
2. Alle zintuigen
3. Sensorisch spel
4. De seizoenen
5. Natuurknutsels
6. Phenology Wheel

Module 4
1. (Hoog)gevoelig naar buiten
2. Wildplukken
3. Tuinieren
4. Rituelen
5. Woorden & voorleven
6. Risicovol spel

Module 5
1. Pubers
2. Buitenapps

Wat kost het?
Tot de herlancering in oktober kost deze cursus nog €59,- (toegang online cursus + gratis pdf werkboek en pdf-downloads).

Na de herlancering gaat de prijs omhoog naar €79,-.

Wat krijg ik?
· Informatie, motivatie, inspiratie en praktische tips in de vorm van in totaal 2,5 uur online video’s die je direct kan toepassen bij jouw thuis, in de klas of in de opvang· Toegang tot het besloten account op instagram waarop alle cursuscontent te vinden is en mogelijkheid tot connecten met gelijkgestemde ouders of opvoeders en het stellen van vragen

· Je persoonlijke werkboek van 50 pagina’s: ‘Buitenboekje’ (als downloadbare pdf). Het werkboek is hier ook in gedrukte versie te koop.

· Extra gratis pdf printables die je kunt inzetten voor je buitenspeeltijd, waaronder een buitenspeelbucketlist, bingospeurkaarten en een buitenspeeljaarkalender

· Een boost voor de gezondheid van je kind (en jezelf!), voor de ontwikkeling van je kind, meer rust, minder stress in jullie leven

· Kortingscode voor 10% korting op alles in de Scharrelshop

Hoeveel tijd kost het mij?
De cursus bestaat uit 5 modules waarbinnen telkens thema’s worden behandeld in een aantal video’s. 

De hele cursus bestaat in totaal uit 2,5 uur videomateriaal.

De cursusvideo’s kun je makkelijk in delen bekijken of in een keer ‘bingen’. Verder is de tijdsinvestering helemaal aan jou: of je werkt met het werkboek, wat je met de informatie doet, hoe vaak en hoe lang je naar buiten gaat bepaalt hoe veel tijd je hiermee bezig bent.

Klik HIER om een volgverzoek in te dienen op het besloten cursusaccount. Zodra ik je betaling binnen heb krijg je toegang.

Mail me gerust op info@scharrelkidsclub.nl als als je vragen hebt.