Het is lente! 10 buitenactiviteiten

Het is LENTE! Een heerlijk buitenspeelseizoen. Pak die eerste zonnestralen en geniet samen van ijsjes, bloesem en lammetjes. Buiten maakt…

Het is LENTE! Een heerlijk buitenspeelseizoen. Pak die eerste zonnestralen en geniet samen van ijsjes, bloesem en lammetjes. Buiten maakt ons en onze kinderen gelukkig en gezond! Ik geef je in dit blog met liefde een paar fijne buitentips voor deze lente.
Ken je het Membership Belang van Buiten trouwens al? De plek waar je ongoing toegang hebt tot een groeiende bibliotheek aan buitenspeelinspiratie. Nooit meer een excuus om niet naar buiten te gaan!

 1. Lammetjesdagen
  Als de eerste lammetjes geboren worden, weet je dat het lente is! Bij veel (kinderen)boerderijen in de buurt organiseren ze lammetjesdagen. Google, vraag even rond óf check de website van natuurmonumenten OERRR.
 2. Blotevoetenpad
  Het is altijd lekker om op blote voeten buiten te lopen, maar in de lente al helemaal! Dat frisgroene gras, die eerste paardenbloemen en madeliefjes. Check hier voor blotevoetenpaden bij jou in de buurt.
 3. Koeiendans
  Na een lange winter op stal mogen eindelijk de koeien weer de wei in en dat gaat gepaard met veel blije koeien: ze springen en dansen letterlijk de weilanden weer in zodra de staldeuren opengaan, dat moment wil je niet missen! Google even voor koeiendansdagen bij jou in de buurt.
 4. Lentegeluiden: vogels luisteren
  In de ochtend hoor je de lente al enige tijd aankomen… De vogels beginnen weer volop te fluiten. Prachtige concerten waar je naar kan blijven luisteren. Het is leuk om samen te ontdekken hoeveel verschillende vogelgeluiden je hoort en misschien herkennen jullie wel welke vogels het zijn met deze app!
 5. Boerderijdag
  Campina organiseert boerderijdagen door heel Nederland, dit jaar op 10 en 20 mei. Er is dan van alles te doen en te leren, een heerlijk lente-uitje voor het hele gezin.
 6. Natuurmandala
  Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe ontdekkingsreis buiten. Wat brengt de natuur ons dit seizoen? Welke natuurlijke materialen kun jij verzamelen om een prachtig natuurkunstwerk van te maken?  
 1. Wilgenhut maken
  Met gesnoeide takken van de knotwilg kun je heel makkelijk een mooie hut of tunnel maken. Je steekt ze gewoon in de grond en bindt ze aan elkaar. Je zult zien dat de takken weer blaadjes gaan krijgen en dat de hut of tunnel heel mooi groen dichtgroeit. Dit kan in principe van november t/m april dus wacht niet te lang meer!
 2. Kikkerdril zoeken
  Van eind maart tot eind juni kun je kikkerdril vinden in sloten en vijvers. Een prachtig gezicht, al die gekke doorzichtige bolletjes bij elkaar! Kikkers zijn beschermde dieren in Nederland, je mag ze dus niet vangen en mee naar huis nemen. Je mag wel kikkerdril vangen en de eitjes thuis laten uitkomen. Een hele leerzame activiteit! Je zet de kikkertjes als ze zijn geboren breng je ze weer terug naar de plek waar je ze hebt gevonden. Meer uitleg hierover staat in het Buitenspeeldoeboek Lente.
 3. Bloemen en groenten kweken
  In maart en april kun je veel verschillende soorten bloemen en groenten voorzaaien waarvan je later in de lente en in de zomer volop kunt genieten. Zonnebloemen, goudsbloemen en korenbloemen zijn makkelijke bloemen om zelf te kweken. Snijbiet, radijsjes en Parijse worteltjes kun je ook nu al zaaien in bijvoorbeeld moestuinbakken of potten.
 4. Gratis Scharrelkids downloads
  Met de gratis bingokaarten en andere downloads kun je ook heerlijk de lente ontdekken. Klik op onderstaande afbeelding en je komt bij het overzicht met alle gratis downloads.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *