Het gezicht achter Scharrelkidsclub

Hi, ik ben Minke, het creatieve brein achter Scharrelkidsclub, mama van drie meiden en liefhebber van het buitenleven én buitenspelen. Ik schrijf blogs, deel tips op instagram, heb een online cursus en een eigen webshop.

Ik ben Minke, oprichter van Scharrelkidsclub en mama van drie meiden. Groen is altijd al mijn lievelingskleur geweest. Ik ben een enorme liefhebber van het buitenleven, van (moes)tuinieren, de natuur, de seizoenen én buitenspelen. Sinds ik moeder ben geworden ben ik mij gaan verdiepen in het belang van buiten voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen.

Onze kinderen hebben dagelijks buitenspeeltijd nodig voor een gezonde fysieke, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onderzoeken van de laatste jaren wijzen helaas uit dat het heel slecht gesteld is met buitenspelend Nederland. Maar heel weinig kinderen spelen dagelijks buiten, en zelfs een paar keer per week redden de meeste kinderen niet. De negatieve gevolgen hiervan zijn niet te onderschatten. Ik deel daarom, zowel op social media als hier, graag over onze buitenspeelavonturen, over het belang van buiten zijn, ik geef tips en inspireer hiermee ouders en verzorgers om meer naar buiten te gaan, iedere dag. Want: het avontuur ligt om de hoek. Geen dag is hetzelfde buiten! En het hoeft niet moeilijk te zijn. Buitenspelen is juist makkelijk, want buiten is er altijd.

Kijk maar lekker rond! Je vindt hier inspirerende blogs, een scharrelshop met doeboeken, kaarten, een online cursus en gratis downloads. Alles om jou te helpen een beetje meer buiten in je en jullie leven te krijgen. Gun je kind(eren) meer buiten. Ga je mee? Mee(r) naar buiten?

Heb je vragen of wil je samenwerken? Mail me gerust!